L’equip tècnic de l’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent va realitzar ahir el 4t Encontre d’ADL del territori, amb la finalitat d’aprendre i compartir experiències des dels diferents municipis a través dels seus Agents de Desenvolupament Local.
Esta edició ha girat entorn al tema de “La innovació i foment de l’ocupació en l’àmbit local” desenvolupant durant tot el matí diverses activitats orientades cap a esta temàtica.
A les 9.30 h Sergio Carrasco, Alcalde d’Ibi, va fer la recepció i acte inaugural, posant en valor este tipus de dinàmiques i el treball de l’equip.
Seguidament, es va realitzar un taller Pràctic: “Generant Capacitats per al desenvolupament d’Idees Innovadores dirigides al Desenvolupament Local i al Foment de l’Ocupació”, impartit per Olga Broto de l’empresa Matèria Taronja. El taller va consistir en la pràctica d’un model d’innovació i tècniques de creativitat per a identificar i resoldre problemes aplicat a la problemàtica del territori, i treballant a partir d’eixa premissa, dels problemes que es trobaven en el treball com a ADL.
Després d’un breu descans, es van donar a conéixer diferents experiències innovadores en el desenvolupament local i foment de l’ocupació des d’altres municipis fora del territori Actaio, amb la finalitat de servir d’exemple o d’inspiració a les persones assistents. Vicente Zapata, des de Tenerife i la Universitat de la Llacuna com a director, va comptar breument en què consisteix el projecte “Barris per l’Ocupació”. Posteriorment Miguel Paz, en representació de *Ildefe – Agència de Desenvolupament Local, a l’Ajuntament de Lleó, va explicar el projecte que estan desenvolupant anomenat “Viure i treballar a Lleó”. Finalment va ser el torn de “Experiència Suma: Mentors del teu Itinerari Vital ” sent Ruth Garrigues component de l’equip tècnic d’Idea des de l’ajuntament d’Alzira, la que ens va explicar sobre el desenvolupament del seu programa de mentors perquè la ciutadania millore les seues competències cap a l’ocupació.
Després de les tres ponències de manera virtual, es va fer un treball grupal entre les ADL assistents per a la posada en comú i obtenció de conclusions resultants de l’exposició d’experiències, on es va intentar exposar en quines coses estos projectes estaven sent innovadors i de quina manera estos mètodes podrien funcionar en els municipis del nostre territori.
Complides les 14.00 h i amb totes les activitats realitzades amb èxit, es va tancar la Jornada.
ACTAIO s’enquadra dins del programa AVALEM TERRITORI, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social.